Hyödynnän ruokavaliossani joitakin erikoistuotteita korvaamaan juurikin esim. leivän valmistuksen. Näitä ovat erilaiset pähkinäjauhot, psyllium, siemenet ja pähkinät, kookosöljy... Kookosöljyä toki saa ihan marketeistakin nykyään ja perus mantelijauhetta (ei jauhoa), mutta monesti tulee hyödynnettyä nettikauppoja. Tällöin ei tarvitse kierrellä metsästämässä tuosta kaupasta tuota ja tästä kaupasta tätä.

Tähän ruokavalioon ei sinänsä tarvitse liittää superfoodeja tai muita erikoisuuksia, mutta kuten monilla muillakin, nälkä kasvaa syödessä ja kiinnostusta näitä juttuja kohtaan on meikäläiselläkin. En ole niinkään kiinnostunut perinteisistä superfoodeista, mutta kuitenkin raakasuklaan tyyppisistä jutuista jo senkin takia, että se on terveellistä ja makeaa yhtä aikaa!

Superfoodeja saattaa mennä kurkusta alas sillä perusteella, että niistä on HS:aan liittyen hyötyä tai ne ovat sen kannalta turvallisia, ts. eivät aiheuta oireita. Olen kiinnostunut esim. raakasuklaan valmistuksesta, johon liittyy makujauheita ja plussana niillä saattaa olla myös terveysvaikutuksia. En kuitenkaan aio ruveta nappailemaan goji-marjoja tai mitään muinaisiin kulttuureihin liittyviä nappuloita.. Sen verran on kuitenkin jalat maassa tässä osoitteessa!

 

Nettikaupat, joita olen käyttänyt ja voin suositella:

Olivian Superfoods www.olivian.fi tarjoaa ja tuo maahan luomua, mm. pähkinöitä ja superfoodeja. Olen tilannut muutaman kerran ja todennut luotettavaksi ja laadukkaaksi. Luomua melko alhaiseen hintaan. Valikoima ei mikään älytön, ei tarjoa esimerkiksi pähkinäjauhoja tai muita erikoisuuksia.

Ruohonjuuri ekomarket www.ruohonjuuri.fi tarjoaa eri tuottajien omia tuotteita (mm. Kookosravinto, CocoVi...) sekä muita tuotteita laajalla skaalalla, paljon luomua. Tämä lienee useimmille jo entuudestaan tuttu.

Hyvinvoinnin Tavaratalo www.hyvinvoinnin.fi on paikka, josta olen tilannut HS:n hoitoon homeopaattista lääkettä, maitohappokapseleita ja monivitamiineja, sillä ne ovat olleet siellä halvempia kuin marketeissa.

 

Muita, joita en ole vielä käyttänyt:

Kookosravinto www.kookosravinto.fi tarjoaa ja tuo maahan kookosjauhoja, pähkinäjauhoja ym. Olen tilannut näitä tuotteita muiden tuotteiden yhteydessä Ruohonjuuresta.

Hiilariton www.hiilariton.fi tarjoaa lähinnä "karppituotteita".

FitnessFirst www.fitnessfirst.fi tarjoaa yleisesti hyvinvointiin positiivisesti vaikuttavia tuotteita.

YesDeli www.yesdeli.fi tarjoaa esim. sitä paljon puhuttua Karppisokeria, jota löytyy kuulemma myös joistakin isoista K-kaupoista. Itse en ole tähän kauppojen hyllyllä törmännyt, toisaalta en juurikaan kyseistä makeutusainetta kaipaa.

CocoVi www.cocovishop.com tarjoaa ja tuo maahan erilaisia superfoodeja. Näitä on tarjolla mm. Ruohonjuuressa ja myös tavallisissa marketeissa.

 

Kannattaa tutustua ja hyödyntää oman harkintakyvyn mukaan.

Sara