Välillä sitä täytyy vähän testata, miten kroppa reagoi erilaisiin ruoka-aineisiin. Itselläni on tähän melkko helppo mittapuu: kropan turvotustila (mittaan ihan senteissä tiettyjä mittoja aamuisin) sekä muutamat tietyt vaivat, jotka pamahtavat päälle liiasta sokerista ja toisaalta myös katoavat, kun ruokavaliota tiukennan. Olen pitkään haaveillut muistakin marjoista kuin mustikoista ja siitä, että niistä voisi tehdä jotain raikkaan makeaa jälkkäriksi, aamiaiseksi tai vaikka vaan välipalaksi (vaikka niitä tulisikin kaiken järjen puitteissa välttää).

Marjoissa pitäisi olla luontaisesti vähemmän (varsinkin metsämarjoissa) fruktoosia, jota HS-ruokavaliossa tulisi välttää (käyttää harkiten). Hedelmiä syön tällä hetkellä erittäin niukasti, sillä monissa lajikkeissa hedelmästä riippumatta on paljon makeutta. Niinpä päätin vääntää itselleni hyvin yksinkertaisen marjasmoothien, sillä olin ottanut pakkasesta edellisenä päivänä sulamaan noin 4 dl jäisiä marjoja. Otan tästä määrästä syötäväksi kerrallaan pieniä annoksia esimerkiksi kahvikuppiin, sillä se säilyy hyvin muutaman päivänkin jääkaapissa.


MARJASMOOTHIE mansikoista, vadelmista ja mustikoista (kotimaisia)

 

Ainekset:

n. 4 dl marjoja (kotimaiset ovat makeimpia)

300 g jogurttia (käytin Lindahlsia)

n. 2 dl maitoa

makeutusta (käytin steviaa)

 

Valmistus:

Iske ainekset blenderiin tai kulhoon ja survaise sileäksi. Nauti heti ja laita loput juomasta kylmään. Itse tein tästä sellaista, että sitä voi niin juoda kuin lusikoidakin.

 

Sara