Jussin kunniaksi ja eilisen suklaapainotteisen päivän (luojan kiitos kaikki suklaa on nyt tuhottu tästä huushollista, eikä uutta hankita ainakaan kuukauteen!) jatkoksi halusin kokeilla leipoa tänään jotain makeaa lopuista leivinjauheista (vaivaiset 1,5 tl).. Päätin kokeilla soveltaa karppaus.infosta löytyvää muffiniohjetta. (http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=520)

Näistä ei tullut luonnollisesti perinteisen vehnäjauhonmuffinin tyyppisiä mureita kaakkuja, mutta kyllä nämä ainakin meikäläiselle menevät makeasta kahvileivästä! Alkuperäiseen ohjeeseen tuli soijajauhoa, mutta päätin kokeilla tehdä ilman ja laitoin sen sijaan psylliumia (ensi kerralla laitan hieman vähemmän). Mantelijauheen määrää lisäsin täten myös. Nämä irtosivat paperisista vuoistaan aivan kuten viljamuffinit ja uskoisin, että pienikin määrä psylliumia taikinassa edesauttaa tätä tehtävää.

Ensi kerralla teen ohjeen mukaan ja katson, mitä siitä mahtaa syntyä. Tarkoituksena on kokeilla ohjetta myös kookosjauhojen avulla soijajauhon sijasta; siitä saattaisi syntyä hieman mureampaa leipomusta. Onneks huomenna pääsee taas kauppaan, jotta voin jatkaa näitä kokeiluja!

 

VANILJA-KARDEMUMMA-MUFFINIT n. 8 isoa muffinia

 

Ainekset:

2 isoa kananmunaa

4-5 rkl sokeria (käytin Karppisokeria)

n. 1,5 dl mantelijauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

vaniljaa (käytin aitoa vaniljaa purkista)

kardemummaa

1,5 tl psylliumia

0,5 dl sulatettua rasvaa

 

Valmistus:

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää kuivat aineet sekä rasva ja vatkaa sekaisin; taikinasta jää melkoisen löysää. Maista taikinaa: varmista, että se on riittävän makeaa omaan makuusi. Jaa taikina lusikalla muffinivuokiin ja paista uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia, tai kunnes muffinit saavat hieman väriä.

Monet suosivat karppileivonnassa silikonisia muffinivuokia, jotka ovat kotikäyttöön hankinnassa itsellenikin seuraavaksi, niissä kun on kätevää leipoa myös suolaisia muffineja. Olen käyttänyt jo vuosia silikonista leivinpaperia, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Kestää käyttöä ja on erinomaisen helppo puhdistaa ja käyttää.