Viikonlopun kokkailut eivät loppuneet edelliseen makeaan leivontaan, sillä tein toki myös normaalia ruokaa. Lähdin matkaan Karppikissan broilerikiusauksen (http://karppikissa.blogspot.fi/2012/06/broilerikiusaus-karpisti.html) pohjalta. Ohje oli todella helppo, nopea ja hyvä pienin muutoksin!

Joku päivä yritän kyllä vielä tehdä tämän kokeilun perusteella "miilunpolttajan pastaa" eli kaalia, pekonia, kananmunaa ja kermaa pannulla paistettuna.. Ensi kerralla taidan laittaa tähän laatikkoon mukaan vähän aurajuustoa sekä hieman lisää paprikaa.

 

BROILERI-KAALILAATIKKO

 

Ainekset:

n. 600 gr kaalia (käytin varhaiskaalia)

sipulia, purjoa, valkosipulia maun mukaan

1 punainen paprika (tai enemmän)

450 gr broilerin fileesuikaleita tai esim. kalkkunaa

mausteita maun mukaan, esim. paprikaa, currya

paistamiseen: voita ja oliiviöljyä

munamaito:

2-2,5 dl kermaa

2 kananmunaa

suolaa, pippuria

 

Valmistus:

Silppua sipulit, paprika ja kaali sopivaksi. Kuullota niitä pannulla voissa ja öliiviöljyssä niin, että ne pehmenevät. Mausta hyvin reippaalla kädellä; itse käytin currya, inkivääriä, paprikaa, valkosipulirouhetta jne. Paista sitten pannulla broileri.

Kaada ainekset vuokaan ja sekoita. Lisää päälle kermasta ja munasta sekoitettu munamaito. Itse painelin pinnan tasaiseksi niin, että kaikki ainekset peittyivät maitoon.

Paista uunin ala-keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Sara