Viikonlopun kokkailut eivät loppuneet edelliseen makeaan leivontaan, sillä tein toki myös normaalia ruokaa. Lähdin matkaan Karppikissan broilerikiusauksen (http://karppikissa.blogspot.fi/2012/06/broilerikiusaus-karpisti.html) pohjalta. Ohje oli todella helppo, nopea ja hyvä pienin muutoksin!
Joku päivä yritän kyllä vielä tehdä tämän kokeilun perusteella "miilunpolttajan pastaa" eli kaalia, pekonia, kananmunaa ja kermaa pannulla paistettuna.. Ensi kerralla taidan laittaa tähän laatikkoon mukaan vähän aurajuustoa sekä hieman lisää paprikaa.
BROILERI-KAALILAATIKKO
Ainekset:
n. 600 gr kaalia (käytin varhaiskaalia)
sipulia, purjoa, valkosipulia maun mukaan
1 punainen paprika (tai enemmän)
450 gr broilerin fileesuikaleita tai esim. kalkkunaa
mausteita maun mukaan, esim. paprikaa, currya
paistamiseen: voita ja oliiviöljyä
munamaito:
2-2,5 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria
Valmistus:
Silppua sipulit, paprika ja kaali sopivaksi. Kuullota niitä pannulla voissa ja öliiviöljyssä niin, että ne pehmenevät. Mausta hyvin reippaalla kädellä; itse käytin currya, inkivääriä, paprikaa, valkosipulirouhetta jne. Paista sitten pannulla broileri.
Kaada ainekset vuokaan ja sekoita. Lisää päälle kermasta ja munasta sekoitettu munamaito. Itse painelin pinnan tasaiseksi niin, että kaikki ainekset peittyivät maitoon.
Paista uunin ala-keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Sara
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.