Mustikkakeitto itse poimituista mustikoista on sekä terveellinen, edukas että hyvä jälkiruoka, aamiainen tai välipala. Se on myös äärimmäisen nopea valmistaa. Kokeilin iltapuhteiksi tätä ensimmäistä kertaa, eikä jäänyt kyllä viimeiseksi..! Ensi kerralla laitan mukaan myös vadelmia.

 

MUSTIKKAKEITTO

 

Tarvitset:

mustikoita

vettä

psylliumia (noin 1,5 rkl nestelitraa kohden)

(makeutusta)

 

Valmistus:

Kaada mustikat kattilaan sekä sen verran vettä, että mustikat peittyvät. Lämmitä ja anna kiehua hetken, jotta mustikat pehmenevät (noin 10 min). Ota kattila liedeltä ja lisää psyllium. Vispaa tasaiseksi keitoksi (mustikat hajoavat vispatessa), psyllium suurustaa siitä kaupan mustikkakeiton tyyppistä. Jos haluat enemmän kiisselimäistä, lisää psylliumin määrää, ollen kuitenkin varovainen ettet saa aikaan hyytelöä.. Makeuta joko suoraan kattilaan tai joka kerta ottaessasi annoksen riippuen siitä, minkä kanssa keittosi syöt (esim. jogurtti, puuro tai sellaisenaan).

 

Sara