Tämän uuden ruokavalion myötä on käynyt mielessä aloittaa myös peruskunnon todellinen rakentaminen, puhutaan siis aerobisesta kunnosta ja jonkinlaisesta kestävyydestä. Mitään suurempaa hikiprojektia ei ole suunnitteilla, mutta ruokavalion nähtävästi tehotessa näihin läskeihin, on tullut mieleen sen läskinsulatuksen tehostaminen "perusliisan" liikunnalla. Eli perus arkiliikunnalla ja kenties jossain vaiheessa, kunnon kasvaessa, myös hyötyliikunnalla (kuten työmatkapyöräilyllä).

Olen päässytkin tässä hommassa hyvään alkuun kaverini avustuksella, sillä hällä on samantyyppinen projekti alla, joskin vähän "matalammat" lähtökohdat vielä; itselläni on parempi kunto, joten nämä yhteislenkit on pääasiassa palauttavia päiviä eli ns. välipäiviä a.k.a. kevyitä päiviä.. Joita onkin tarkoitus pitää viikko-ohjelmissa noin puolet kerroista (jos jaksamisen kannalta ollaan realistisia). Välillä on kyllä tullut tehtyä vielä toinen lenkki myöhemmin tällaisina "yhteispäivinä", eikä siitäkään haittaa ole, että raskaan lenkin päälle vetää myöhemmin kevyen kävelylenkin palauttelumuodossa.

Hain noin viikko sitten ihan kelpo merkkirullaluistimet ja suojat kierrätyskeskuksesta (23 eurolla!), ja olenkin pari kertaa päässyt harjoittelemaan tätä lajia 15 vuoden tauon jälkeen. Aluksi meno tuntui turhankin jännältä (allekirjoittanut on nössykkä), mutta jo parin harjoittelukerran jälkeen ja etenkin yhden yhteislenkin (tuon kuntoilukaverini kanssa) siivittämänä olen rohkaistunut sen verran, että pääsen kenties vielä ennen lumien tuloa paremminkin jyvälle lajista. Noihin rulliksiin tulisi tosin ehkä ensi kevättä ajatellen vaihtaa rullat ja jarrupala, mutta katsellaan.

Toinen työn alla oleva projektini, polkupyörä, sai sysäystä eteenpäin eilen, kun sain kokeilukäyttööni (en tosin omakseni) pyörän, tosin hieman vajavaisen sellaisen, mikäli laitan sen kuntoon itselleni. En tiedä pyöristä mitään, joten ensimmäinen matka taitaa suuntautua polkupyöräliikkeeseen hankkimaan satulaa. En ole varma edes siitä, minkä kokoinen satulanputken kuuluisi tähän pyörään olla, joten voi olla vähän takkuista menoa tämänkin aloitus.. Tosin pyöräillä osaan, enkä malta odottaa, että pääsisin satulaan! Pyörän runko on kyllä alumiininen, mutta edellinen harrastaja oli iskenyt ohjaustankoon jonkinlaisen jousituksen, joten oletan menon olevan kuitenkin suhteellisen pehmeää.. Mutta sen näkee sitten! Eikä pitäisi vissiin turhia valittaa, jos tästäkin harrastuksesta pääsee jyvälle näinkin edukkaasti (uuden satulan hinnalla).

Näkemisiin!

Sara