Terve taas,

Tein tänään jälleen kerran lempparisafkaani pannumunakasta, kun löysin pakkasen perukoilta kalkkunan jauhelihaa, joka täytyy ehdottomasti käyttää johonkin just nyt.. Ihan vaan vaihtelun vuoksi :) En ole koskaan kokeillut kalkkunaa munakkaassa, mutta täytyy sanoa että näinkin simppelin ja kevyen makuinen munakas toimii kuin nyrkki silmään meikäläisellä. (Kansankielellä siis erinomaisen hyvin.)

 

KALKKUNAPANNUMUNAKAS paprikalla (annosmäärä taas oman tarpeen mukaan)

 

Ainekset:

öljyä paistamiseen

1/2 paprika (mielellään vihreä)

1 pieni sipuli

n. 200 g kalkkunan jauhelihaa

3 isoa kananmunaa

vajaa 1 dl kermaa

suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta

 

Valmistus:

Silppua ja kuutioi valmiiksi sipuli ja paprika.

Kuullota sipulia hetki pannulla ja lisää jauheliha, mausta (suola, pippuri, valkosipulijauhe) kun jauheliha on lähes kypsää. Itselläni ei ole tapana paistaa paprikaa munakkaisiin tai ylipäätään mihinkään lämpimiin ruokiin, sillä se on parhaimman makuista sellaisenaan.

Sekoita astiassa kananmunat ja kerma, mausta halutessasi suolalla.

Lisää paprika pannulle kun jauheliha on kypsää. Lykkää munaseos pannulle kalkkunan ja paprikan seuraksi ja asettele ainekset siten, että munakkaasta tulee "tasainen". Paista miedolla lämmöllä ja käytä tarpeen mukaan kantta tai foliota, jotta munakkaan pinta hyytyy nopeammin eikä pohja pala. Itse käännän munakkaan kerran hetkeksi, mutta voit myös vain hyydyttää pinnan.

Nauti tuoreena vaikkapa salaatin kera, joskin tämä on syötävää myös uudestaan lämmitettynä!

 

Sara

P.S. Sain tänään aamusella aikaiseksi keitellä edellisiltana veteen laittamani pavut (aduki- ja kidneypapuja sekä kikheneitä), joten tiedossa lähitulevaisuudessa ainakin kasvispihvejä!