Leivänkorvikeohjetta pukkaa näin alkuun, sillä ne olivat meikäläisen ensimmäinen tutkimuskohde tähän nykyiseen ruokavalioon siirtyessä. Tämä näkkileipä on valehtelematta herkullisin näkkäri ikinä, joskin harmillisen hajoavaa sorttia. Tämä toimii myöskin hyvin juuston tai voin tai minkä tahansa muun suolaisen levitteen kanssa. Menee myös ihan sellaisenaan; kukapa ei rakastaisi paahdettujen siementen makua??

 

SIEMENNÄKKÄRI (yksi pellillinen)

Tämän perusohje löytyy aika monesta paikasta netissä, mutta sitä voi muokata siementen valikoimilla loputtomiin oman makunsa mukaiseksi. Jotkut lisäävät tähän myös esim. mantelijauhoa. Tämä versio on näkemistäni kaikkein helpoin versio ja siten myös varmaan edullisin.

 

Ainekset:

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1 rkl psylliumia

0,5 dl kookosöljyä tms.

2,5 dl kuumaa vettä

(kurpitsansiemeniä koristeeksi)


Valmistus:

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

Sulata talvella kookosöljy varovasti vedessä kattilassa tai kesällä (huoneenlämmössä yleensä nestemäisessä muodossa) sekoita kuuma vesi ja öljy keskenään. Lisää kuivat aineet. Seoksesta pitäisi tulla hieman liisterimäistä psylliumin takia muutaman minuutin kuluttua.

Levitä seos pellille ohueksi levyksi. Ripottele kurpitsansiemeniä halutessasi koristeeksi. Paista tunnin verran 150 asteessa alatasossa. Ota levy uunista ja paloittele levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat uunin ritilälle, ota uunista lämmöt pois ja siirrä palat kuivumaan jälkilämpöön muutamaksi tunniksi.

Sara