Välillä viikonloppuisin asuntooni kantautuu lähellä sijaitsevan pizzerian tuoksuja, ja silloin alkaa tehdä mieli jotain "roskaruokaa". Tänään alkoi tehdä mieli munakasta, johon löytyy ainekset jääkaapista vuoden jokaisena päivänä - tai ainakin pitäisi löytyä, tai muuten maailmani kaatuu. Tänään tein tällaista versiota, josta tulikin riittävän aterian kokoinen:
PAPRIKA-METWURSTI-MUNAKAS
3 isoa kananmunaa
loraus ruokakermaa
suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta...
4 viipaletta metwurstia
1/2 makea punainen suippopaprika
öljyä paistamiseen (käytin oliivi- ja sesamöljyä)
Sekoita munat ja kerma lasissa, lisää mausteet (ja sekoita jälleen). Kaada öljyn päälle pannulle, revi tai saksi metwurstisiivut ja paloittele paprika joukkoon. Paista miedolla lämmöllä. Itse käännän munakkaan kertaalleen. Nauti tuoreena! Ah, mikä tuoksu!
Tämä maistuu varmasti myös ilman kermalorausta, ja ensi kerralla taidan paistaa mukaan vielä sipulia.
Sara
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.