Nyt on pakko kehua itseään hieman ja jakaa aivan mahtava "letturesepti" teillekin. Siis teille, jotka ehkä luette tätä tekstiä, joskus, ehkä (varsin epätodennäköistä lienee, että joku näitä joskus lukisi)??

Käytin äskettäin jauhamiani hasselpähkinäjauhoja perus mantelileivissä mantelijauheen lisäksi, ja ai että..! Ai että, jotta tulikin hyviä!! Maistoin yhtä leipää St. Dalfour -hillon kera (vadelma-granaattiomena) ja täytyy sanoa, että seuraavaan satsiin ripaus aitoa vaniljaa mukaan jos alkaa lettuhammasta kolottaa! Nämä toimivat (ilman sitä vaniljaa) loistavasti myös suolaisena herkkuna, mikä lienee myös hyvän peruslettutaikinan ominaisuus..

 

"HASSELPÄHKINÄLETUT"

 

Ainekset ovat kuten mantelileivissä, mutta korvasin osan mantelijauheesta hasselpähkinäjauheella, jota oli noin 2 dl. Ainakin itse miellän hasselpähkinän kuuluvan vahvasti makeaan leivontaan, millä saattaa olla vaikutusta mielleyhtymään letuista.

Samaten valmista taikina kuten mantelileivissä, mutta jätä taikina hyvin löysäksi (lisäsin jauhoja mutu-tuntumalta vähitellen niin, että taikina "tippui" lusikasta pellille ja levisi siihen itsekseen), jolloin leipäset eivät kohoa uunissa kuin hieman, ja menevät täten makean hillon kera "lettuina"!

Tarjotaan esimerkiksi St. Dalfour -hillon tai hasselpähkinä- tai mantelitahnan kera makeana syötävänä.

Sara

 

P.S. Tein tänään myös aivan mahtavan makuista uunimunakasta, johon kuullotin pannulla bratwurstia, punasipulia ja keltaista paprikaa sekä mausteiksi laitoin mm. valkosipuli-, sipuli- ja paprikajauhetta. Kannattaa kokeilla!